sábado, 2 de fevereiro de 2008

E entretanto.../ Meanwhile...


...os espargos continuam a crescer. Já perdi a conta aos espargos que já colhi. Estes não são espargos cultivados mas sim selvagens. Já cresciam no terreno e eu resolvi inclui-los na horta. Só 3 plantas são suficientemente grandes para produzir espargos em quantidades razoavel, mas as outras 5 daqui a um ano ou dois já devem dar para colher. Ainda tentei o transplante de 3 plantas mas não tenho a certeza de que tenha tido bons resultados (por enquanto não há crescimento). Se tudo correr bem fico com 11 plantas o que deve dar uma excelente colheita.

...asparagus season goes on. I don't know how many asparagus I've eaten. These are not a cultivated variety, they are wild asparagus (a lot more tastier if you ask me). They were already growing where I have my vegetable garden and I decided to keep them (some of them). I even tried to transplant a few but I'm not sure it's going to work (no growth up to now). If these start growing I will have 11 plants producing which should give quite a crop.

8 comentários:

Yolanda Elizabet Heuzen disse...

Wild asparagus!!!! This is bad, very bad, I want to emigrate to Portugal right away. ;-) How long does the asparagus season last in your garden Gintoino?

Have a great weekend!

teresa g. disse...

Asparagus acutifolius? Fui à procura porque não sabia da diferença em relação aos vulgarmente cultivados (bem, continuo com algumas dúvidas) mas descobri uma coisa interessante: tenho um livro de agricultura biológica que diz que o A. acutifolius repele o bichado da maçã quando plantado debaixo da macieira - para mim foi uma surpresa, porque houve um tempo que fiz uma pesquisa bastante grande sobre formas alternativas aos químicos de prevenção ou combate ao bichado e nunca tinha ouvido falar desta. Por isso agora fiquei com bastante curiosidade em relação à planta, porque já a vi de forma mais ou menos expontanea aqui no norte (dentro de um cemitério!) mas não sei se será a mesma - ou melhor não sabia que havia várias espécies semelhantes.

beckie disse...

Your asparagus looks wonderful!! Makes my mouth water. As for us, here in the midwest, we will have to wait a few more months. I go wild asparagus picking in the spring along back roads and drainage ditches. Usually get enough to have several meals. I think it has a better flavor too.

Unknown disse...

I LOVE asparagus. Right now, though, all we can get comes from Mexico, and I don't care for it. By late May, there will be local asparagus, so I'll wait til then for a proper feast.

teresa g. disse...

Espontânea! Vinha ver se alguém tinha alguma novidade sobre o espargo e caíram-me os olhos em cima de um erro ortográfico, ai ai...

gintoino disse...

yolanda elizabet, I'm not sure if they would grow in Holand, but I can get you some seeds if you would like. They are so much tastier then the cultivated varieties.
The season has started a lot sooner this year, so I don't know how long it will last (until march/april I hope)
jardineira, asparagus albus penso eu. fui ver o acutifolius e é bastante diferente dos q crescem por aqui (alem de q n é comestivel, acho eu)
beckie, welcome to my blog.Thank you for your visit and comment. Wild asparagus are delicious! How do you cook yours? (and by the way, congratulations on your blog!)
jodi, local products are always tastier in my opinion, and if they are grown in our backyard even more so!

Ezequiel Coelho disse...

Têm um aspecto saborosíssimo!!!!!

kate disse...

Are you ever lucky to have wild asparagus to eat! Your world is so very different from mine ... I have just looked at all of the different flowers you have posted from a walk with your two adorable puppies. How filled with beauty ... our prairie environment is so different, especially now when snow is everywhere and deep now!