Tomates verdes, mais propriamente, 7 quilos de tomates verdes. Hoje finalmente me resolvi a arrancar os tomateiros e não podia deitar fora todos estes tomates. A minha questão é, que raio vou eu fazer a tanto tomate verde? Em principio devem acabar por amadurecer, mas já tenho a arca cheia de tomates maduros, e, se bem se lembram, cá por casa ninguém gosta assim tanto de tomate (à excepção das galinhas). Alguma ideia? Já me lembrei de doce de tomate verde ou chutney de tomate verde, sei que já vi estas receitas em qualquer lado...lá terei de as procurar e experimentar.
I finally had the courage to pull all the tomato plants out, but I couldn't throw away all the tomatoes still growing in the vines. So I ended up with 7 kilos of green tomatoes and I just don't know what to do with them. I mean...They will ripe sooner or later, but I already have so many ripe tomatoes in the freezer (may I remember you that no one except the chickens loves tomatos around here) that I just don't need any more. So I'm thinking about using them as green tomatoes. I know I've seen a recipe for green tomato jam and green tomato chutney somewhere (I'll have to look for them) but in the meanwhile if you have any suggestion, it will be much appreciated.
5 comentários:
Pois isso é mesmo tomate demais!!!
A minha mãe costuma fazer doce, mas com tomate vermelho. Verde, nunca vi...
:-)
Bons cozinhados!!
Tomate verde frito, diz que é delicioso. Eu como não sou tua vizinha, não tenho tomates (não tenho mesmo he he) e nunca fiz. Mas já li que são maravilhosos. Se quiseres envio-te a receita e posso procurar mais nas minhas visitas aos blogues culinários.
Diz qualquer coisa :)
Green tomato jam is delicious with cheeses, especially goats' cheese. Just cook the tomatoes with some spices and sugar, as you would a fruit jam.
I would definitely have made some chutney. So delicious...
Katarina
I hope it's not too late, gintoino, but Lo Jardinièr, who is the one who actually makes green tomato jam around here, has reminded me of the importance of lemons - 2 whole lemons for about 5 jars of jam, all of the juice plus the peel chopped into small pieces. It does add a lovely lemony flavour and, I guess, adds pectin for setting.
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